BLOEMENDAAL - De politie is op zoek naar getuigen van de grote vechtpartij op 3 juni bij Beachclub Vroeger in Bloemendaal aan Zee. Dat laat de politie vandaag weten.

Op de desbetreffende avond ontstond er een vechtpartij tussen twee groepen. Hierbij raakten meerdere mensen gewond. De politie hield twee mannen aan van 25 jaar uit Schiedam en 33 jaar uit Haarlem aan.

Volgens een politierapport dat in handen is van onze mediapartner NH Nieuws werd eerder bekend dat een van de ingehuurde beveiligers 'buitenproportioneel geweld' heeft gebruikt. De beveiligers probeerden in te grijpen bij een ruzie tussen twee groepen bij de VIP-tafels. Een persoon werd geslagen terwijl hij werd vastgehouden door beveiligers.

Bij nadere bestudering van het rapport bleek de ingehuurde beveiliging niet volgens afspraak te hebben gefunctioneerd. Het team zou toen de vechtpartij uitbrak niet aanwezig zijn geweest, omdat ze om 22.00 uur gestopt waren met werken, zonder dit te melden bij de politie zoals van tevoren was afgesproken.

Getuigenoproep
Het is voor de politie nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de vechtpartij was. Ook worden meerdere aanhoudingen nog niet uitgesloten. Om die reden wordt getuigen gevraagd zich te melden bij de recherche van Kennemerkust.

De rechter heeft vorige week besloten dat Beachclub Vroeger tot en met 1 juli geen feesten en evenementen mag organiseren. Door de maatregel van de rechter gaan de volgende feesten deze maand op Vroeger niet door: Meester Plusser on the Beach (24 juni) en Jonna Fraser & Friends (1 juli).