BLOEMENDAAL - Vanaf het moment dat je je eerste stapjes zet tot de dag waarop lopen niet meer lukt, leg je waarschijnlijk in totaal meer dan 180.000 kilometer af. Dat betekent dat je tijdens een gemiddeld mensenleven vier keer rond de aarde loopt. Dat is nogal wat en dus kun je wel begrijpen dat je voeten veel te lijden hebben. Over het algemeen gaat alles goed, maar het is mogelijk dat je te zijner tijd klachten aan je bewegingsapparaat krijgt. Ook ons lichaam is helaas gevoelig voor slijtage. Als je klachten aan je voeten te lang negeert, kunnen ze verergeren en effect hebben op gewrichten als je enkels, je knieën en je heupen. Ook kunnen ze aanleiding geven tot vervelende rugklachten die je in je dagelijkse functioneren ernstig kunnen beperken. Vaak is hier wel iets aan te doen, met podotherapie. Woon je in Bloemendaal maak dan een afspraak bij de podotherapeut Heemstede.

Je voeten zijn een wonder van de natuur

Versleten zolen, afgebroken hakken en door vocht aangetast leer. We maken het allemaal mee met de vele paren schoenen die we tijdens ons leven verslijten. Hoe zit het dan met de voeten die we in onze schoenen steken? Mensenvoeten bestaan uit 33 gewrichten en 26 botten. Ook vind je in je voeten maar liefst 107 pezen en banden. Deze ingewikkelde constructie moet je hele leven lang meegaan. Dit gaat echter niet altijd zonder pijnklachten en slijtage. Heb je je een slechte loophouding aangeleerd, dan is de kans op slijtage erg groot. Ook kan het zo zijn dat je voeten van nature wat zwakker zijn. Je podotherapeut uit Heemstede kan je klachten verlichten en je dagelijks functioneren positief beïnvloeden.

Met wat voor klachten ga je naar de podotherapeut Heemstede?

Klachten pak je het beste aan bij de oorzaak. Misschien denk je bij pijn aan je heupen of onderrug niet in de eerste plaats aan je voeten, maar daar kan de oorzaak wél liggen. De podotherapeut Heemstede beoordeelt je voeten, bekijkt je manier van voortbewegen en voert tests uit om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Wanneer het duidelijk is dat problemen aan je voeten de oorzaak zijn, kan je podotherapeut in Heemstede hierop ingrijpen. Denk aan speciale steunzolen die je dwingen om in een meer natuurlijke houding te lopen, zodat de kans op verdere klachten afneemt. Of aan oefeningen die de onderdelen van je bewegingsapparaat versterken, zodat je minder snel klachten zult krijgen. Je podotherapeut uit Heemstede is een medische professional met veel kennis van zaken die je geheel op maat kan adviseren. Overleg ook met de podotherapeut Heemstede over de mogelijkheid van vergoeding. Sommige behandelingen vallen onder je basisverzekering.

Het doel van de podotherapeut Heemstede is om de voetklachten te verminderen of zelfs te verhelpen, en daarmee het functioneren van de voeten en het lichaam te verbeteren. De behandeling kan bestaan uit verschillende onderdelen. Zo kan de podotherapeut bijvoorbeeld orthopedische zolen of schoenen voorschrijven om de druk op de voeten te verminderen en de stand te corrigeren. Ook kan er manueel therapie worden toegepast, waarbij de podotherapeut handmatig de voetstand kan verbeteren. Verder kan er sprake zijn van het aanmeten van protheses of het geven van adviezen over het veranderen van de belasting op de voeten.