Bewolkt9.4 ℃

carcamwebshop.nl in Alkmaar

Waarom een dashcam?
Een dashcam zorgt ervoor dat u met een veilig gevoel de weg op kan. Bij een ongeval, een asociale medeweggebruiker, diefstal of beschadiging kunt u de gemaakte opnamen aanvoeren als bewijsmateriaal wanneer u aangifte doet. Bij een ongeval kunt u altijd aantonen dat niet u, maar de tegenpartij fout zat. De dashcam dient dan ook steeds meer als bewijsmateriaal bij ongevallen.

Voor de verzekering
In het vervelende geval dat u een ongeluk krijgt of iemand uw auto beschadigd kan het beeldmateriaal aan de verzekering worden overhandigd. Dit is natuurlijk van grote waarde om de schuldvraag te kunnen bepalen. Het komt helaas nog steeds vaak voor dat de schuldvraag bij een incident niet kan worden aangetoond, waardoor er soms geen of slechts een gedeelte van de schade wordt uitgekeerd.

Voor de politie
De opnames van een dashcam worden ook door Politie en Justitie erkend als bruikbaar bewijsmateriaal. Sterker nog, ze moedigen iedereen aan om een dashcam te kopen. Onlangs publiceerde de Politie een bericht dat zij het gebruik van een dashcam toejuichen. Bij het vastleggen van overtredingen of misdrijven kunnen de dashcam beelden worden gebruikt als bewijsmateriaal. Daarnaast heeft het gebruik van een dashboard camera een preventieve werking bij criminaliteit. Potentiële criminelen of delinquenten zullen zich wel twee keer bedenken wanneer ze weten dat de kans groot is dat ze worden gefilmd.

Onterecht een bekeuring?
De beelden van een dashcam kunnen worden gebruikt om uw onschuld aan te tonen bij een eventueel onterecht uitgekeerde boete. De politie maakt zelf ook steeds vaker gebruik van surveillance auto's met een camera aan boord, waarom doet u dit dan zelf ook niet? Boete ontvangen voor een rood licht of te hard rijden? Bekijk zelf de beelden terug en controleer of het klopt! Bezwaar aantekenen en bewijsmateriaal leveren wordt op deze manier een stuk eenvoudiger.

Privacy
Het filmen met een dashcam in Belgie en Nederland is legaal en valt onder de vrije nieuwsgaring. Bij publicatie van een video, opgenomen met een dashcam, is het wel zaak dat personen in de video onherkenbaar worden gemaakt.

Zoek een bedrijf in Bloemendaal:

Adres
Louis Couperusstraat 215
1822 LJ  Alkmaar
Mobiel
06-50595471
Beoordelingen

Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over carcamwebshop.nl. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map