BLOEMENDAAL - Op vrijdag 7 februari heeft burgemeester Roest de twee leden van de vrijwillige brandweer een Koninklijke onderscheiding uitgereikt in de Brandweerkazerne in Bennebroek. De heer J.W.F. Wubbe en R.G.B.M. Zwetsloot werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zijn beiden 29 jaar lid van de vrijwillige brandweer van de post Bennebroek.


Hans Wubbe klom op van manschap klasse 1 en twee, pompbediende en hoofdbrandwacht, naar instructeur, onderbrandmeester en brandmeester. Daarna was hij vijftien jaar werkzaam als leidinggevende, instructeur en oefenleider bij de post Bennebroek, coördinator oefeningen bij dezelfde post. inmiddels is hij alweer enige tijd ploegchef bij de beroepspost van Hoofddorp.

Een ander belangrijk deel van zijn vrije tijd is hij trainer en coach van een jeugdteam van sportvereniging BSM. Ten slotte is hijmedeorganisator van voetbalevenementen in zijn woonplaats Bennebroek.

Ronald Zwetsloot was leidinggevende/instructeur en oefenleider bij de post in Bennebroek en is op dit moment medewerker Vakbekwaam Blijven. Daarnaast speelt hij als Hoofd Jeugdleider een belangrijke rol en geeft hij als voorzitter sturing aan de personeelsvereniging van dit corps.

Naast zijn inzet voor de brandweer is hij lid van de evenementencommissie sportvereniging BSM (Blijft Steeds Moedig). Hij is medeorganisator van voetbaltoernooien, de brandwondencollecte en de avondvierdaagse van de scholen in Bennebroek.