BLOEMENDAAL - Woensdag 13 december zette de gemeente Bloemendaal, samen met het Vrijwilligerscentrum Haarlem & Bloemendaal (VWC-BUUV), toegewijde vrijwilligers uit de dorpskernen Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Bennebroek en Vogelenzang in het zonnetje. Het gemeentehuis in Overveen werd omgetoverd tot Winterwonderland waar rond tweehonderdvijftig vrijwilligers werden getrakteerd op een gezellige avond vol verrassingen.


Het evenement was een mix van activiteiten en plezier, met heerlijke hapjes, verfrissende drankjes, live muziek en een scala aan boeiende activiteiten voor jong en oud. Van winterse verhalen tot solo salsa, van percussie tot Cornhole, van het creëren van winterdrankjes tot een oesterzwammerij, van schaken tot een fotomoment, er was voor elk wat wils.

Linda Wegman, directeur van VWC-BUUV, sprak haar diepe waardering uit voor de vrijwilligers en benadrukte de diversiteit van zowel de vrijwilligers zelf als de organisaties waarvoor ze zich inzetten. "Het Vrijwilligerscentrum, de gemeente en alle betrokken organisaties zijn enorm dankbaar voor de belangeloze inzet van vrijwilligers," aldus Wegman. "Het is prachtig om te zien hoe gevarieerd zowel de vrijwilligers als de taken en organisaties zijn waarvoor ze zich inzetten, variërend van Staatsbosbeheer, taalcoach tot zorginstellingen, culturele instellingen, sportactiviteiten en meer. Er is voor iedereen een passende plek te vinden. Het zou leuk zijn als in 2024 nog meer Bloemendalers de weg naar ons platform www.vrijwilligerswerkbloemendaal.nl gaan vinden en zich inzetten voor een ander."

Tijdens het evenement heeft wethouder Attiya Gamri een speciale blijk van waardering uitgedeeld aan de oudste (Agnes Meijer, 85 jaar) en jongste (Naomi Rug, 15 jaar) aanwezige vrijwilligers. Zij ontvingen kaartjes voor een optreden naar keuze in het prachtige Openluchttheater Caprera.