BLOEMENDAAL - Vanaf januari 2023 treedt de permanente telecomzendmast, net buiten wandelpark Caprera definitief in werking. Dit besluit is door de gemeente genomen, zodat de tijdelijke zendmast op het parkeerterrein bij restaurant “bij de C” kan worden verwijderd. De tijdelijke zendmast was daar geplaatst nadat de oorspronkelijke mast, tussen de huizen aan de Hoge Duin en Daalseweg, in 2018 was afgebroken door een storm.


De nieuwe plek voor de zendmast - op een steenworp afstand van de tijdelijke mast - is gekozen na uitgebreide inspraak van omwonenden, de telecombedrijven en Stichting Ons Bloemendaal. De mast komt in de bosjes net buiten het wandelpark Caprera, zodat de (donkergroen geschilderde) apparatuurkasten en hekwerk daaromheen wegvallen in het groen.

Betrokkenheid van buurt

Wethouder Henk Wijkhuisen is blij dat er nu een nieuwe mast staat. ‘Er was grote betrokkenheid vanuit de buurt, en dat heb ik enorm op prijs gesteld. Zo zijn we tot een oplossing gekomen waarbij het fundament van de mast zoveel mogelijk wegvalt in de bossen. Natuurlijk poets je een mast van 40 meter niet zomaar weg. Maar deze hoogte is nodig om verzekerd te zijn van een goede telecomontvangst waar ook meerdere providers gebruik van kunnen maken.’