BLOEMENDAAL - Net als de rest van Nederland, heeft ook onze regio (IJmond/Zuid-Kennemerland) de opgave om meer duurzame energie via zonnepanelen en windmolens op te wekken. We noemen dit de Regionale Energie Strategie (RES). Dat is een flinke uitdaging, omdat ruimte hier schaars is. Voor onze regio zijn 3 verschillende ruimtelijke scenario’s geschetst die inzicht geven in mogelijkheden om duurzame energie op te kunnen wekken.

Wat vindt u passen als het gaat om zon en windenergie in deze regio en bij u in de buurt? Wat past juist absoluut niet? Heeft u zelf ideeën over de opwekking van duurzame energie in uw buurt? Of wellicht op andere plekken in de gemeente of regio? Waar ziet u kansen en wat kunt u zelf bijdragen? De gemeente nodigt u uit om hierover mee te denken en in gesprek te gaan over de geschetste scenario’s.

Kom op 6 februari van 19.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) naar het gemeentehuis van Bloemendaal en praat mee tijdens het RES-atelier. Een uitgelezen kans om mee te praten over de mogelijkheden waarbinnen de komende jaren meer duurzame energie opgewekt gaat worden!

Aanmelden voor deze avond is verplicht. U kunt zich tot 31 januari aanmelden via ons formulier.

Kijk hier voor meer informatie over de Energietransitie.