BLOEMENDAAL -Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) start deze week met een campagne om Bloemendalers op te roepen ook in 2023 vrijwilligerswerk te gaan doen. Bloemendaal is een sociale gemeente met veel verenigingen, stichtingen en clubs. Vrijwilligers zijn voor al deze organisaties onmisbaar. Omgekeerd beleven veel bewoners een hoop plezier en voldoening aan vrijwilligerswerk. Gelukkig maar! Want zonder vrijwilligers zouden sportclubs, bibliotheken, musea, ontmoetingsplekken en buurttuinen handen tekortkomen. Thijs de Laat, projectcoördinator VWC: "Er is een grote behoefte aan vrijwilligers. Bij organisaties, verenigingen en clubs. Daarom vragen we inwoners van de gemeente Bloemendaal aan de slag te gaan als vrijwilliger en zo een steentje bij te dragen aan een mooier Bloemendaal. Daar word je zelf maar ook een ander blij van".

Ga ook in 2023 aan de slag!
Ben je in het nieuwe jaar op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie? In het groen, bij de hockeyclub, als wandelmaatje of werken met nieuwkomers in de gemeente Bloemendaal? Twee dagen in de week of een uurtje per dag, alles is mogelijk! Het doen van vrijwilligerswerk maakt je blij, is leerzaam, brengt je in contact met anderen en kan helpen in het vinden naar bijvoorbeeld een betaalde baan.

Zelf zoeken op de website
Bloemendalers kunnen via de website heel makkelijk zoeken naar verschillende vacatures. Op www.vrijwilligerswerkbloemendaal.nl kunnen ze in een oogopslag ontdekken welke functie het beste past. Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving helpt inwoners van Aerdenhout, Bloemendaal, Bennebroek, Overveen en Vogelenzang graag bij het vinden van een passende functie. Dat kan digitaal, telefonisch of via een persoonlijke afspraak.

Persoonlijk contact
Geïnteresseerden kunnen met een medewerker van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving alle mogelijkheden en wensen bespreken. Ze kunnen op werkdagen contact opnemen met 023 -5300 500 voor meer informatie of het maken van een afspraak. Langskomen kan op elke eerste donderdag van de maand tussen 14 en 17 uur in de bibliotheek aan de Korte Kleverlaan 9 in dorpskern Bloemendaal.

Samen maken we Bloemendaal mooier!