BLOEMENDAAL - Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor de vierde keer naar Bloemendaal op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije Bloemendalers die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl.

Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.

Acts en huiskamers gezocht

Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetovert tot eendaags podia voor lokale performers.

Programmamaker Imke Goedhart: 'Gluren bij de Buren was vorig jaar al een groot succes in Bloemendaal. Dit jaar zetten we ons extra in om echt de hele gemeente te betrekken. Van Bennebroek tot Bloemendaal aan Zee. Zo maken we van de gemeente één groot festivalterrein.'

Aanmelden kan tot en met zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl

Als organisatie mee doen met Gluren bij de Buren? Het festival staat altijd open voor lokale samenwerkingspartners om mee op te trekken en een impactvolle editie van het festival te organiseren.

Neem vooral contact op met de organisatie. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne.

Algemene informatie

Datum: zondag 5 februari 2023Tijden: 12:00 - 17:00 uur
Entree: vrijwillige bijdrage gewenst
Website: www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren 2023 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Beverwijk, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Ede, Emmen, Enschede, Gouda, Haarlem, Helmond, Hilversum, Leiden, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Utrecht, Zeist, Zoetermeer.