BLOEMENDAAL - Op zondag 27 november treedt het Animato Kwartet op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Ze brengen het programma ‘Drie Eeuwen’ met strijkkwartetten van Beethoven, Bartók en Schumann.


Het Animato Kwartet wordt gezien als Nederlands meest getalenteerde en veelbelovende jonge strijkkwartet. Het kwartet bestaat uit Inga Våga Gaustad (viool), Tim Brackman (viool), Elisa Karen Tavenier (altviool) en Pieter de Koe (cello). De vier leden combineren technische begaafdheid met een vroege muzikale rijpheid. Ze spelen zowel klassieke als eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd. In Bloemendaal speelt het kwartet werken van Ludwig van Beethoven (Strijkkwartet op.18 nr. 4, in c), Bela Bartòk (Strijkkwartet nr. 3 in cis) en Robert Schumann (Strijkkwartet nr. 1 in a-kl., op. 41, nr. 1).

Het Animato Kwartet is in Nederland en daarbuiten op gerenommeerde podia te beluisteren, zoals het Amsterdamse Concertgebouw,TivoliVredenburg en de Rotterdamse Doelen. Het kwartet nam in 2020 deel aan de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. In juni 2022 ontving het Animato Kwartet de publieksprijs van Dutch Classical Talent 2022. De jury: “Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar én van de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten”.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.