BLOEMENDAAL - Op zondag 1 mei treedt sopraan Johannette Zomer op in het gemeentehuis van Bloemendaal (Bloemendaalseweg 158 in Overveen). Ze wordt begeleid door fluitist Peter Verduyn Lunel en pianist Hans Eijsackers. Het gevarieerde liedprogramma omvat werken van o.a. Händel, Vivaldi, Bach, Brandts-Buys, Enesco en Pijper.

De Nederlandse sopraan Johannette Zomer is een zangeres met een internationale carrière. Ze werkte enige jaren als microbiologisch analist voordat zij in 1990 haar zangopleiding begon aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Johannette Zomer zingt al ruim twintig jaar op topniveau. Opera, oratorium, kamermuziek, lied: in elk genre weet ze te excelleren. Het repertoire van Johannette reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Zij werkte met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman en Frans Brüggen. Maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fischer, Daniel Harding, Valery Gergiev, Reinbert de Leeuw en Peter Eötvös. Voor haar CD met Bach cantates (begeleid door het Engelse ensemble Florilegium) ontving zij een Edison.

Het concert start om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (uitsluitend pinbetaling). Een kaart kost voor € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website (www.muzenforum.nl) vindt u meer informatie over het concert.