OVERVEEN - In februari 2021 kondigde DELTA Fiber Netwerk aan dat de inwoners in de Bloemendaal, Overveen en Santpoort Zuid een glasvezelnetwerk gaan krijgen. Een belangrijke stap voor de aanleg werd vandaag gezet met het plaatsen van een PoP in Overveen. Een PoP (Point of Presence) is een verdeelpunt dat het glasvezelnetwerk in deze dorpen verbindt met het landelijke netwerk. En dat niet alleen. Vanuit de PoP komt de glasvezelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht.

Uitvoering al in volle gang
Met de aannemer zorgt DELTA Fiber Netwerk ervoor dat klanten zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden. De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer BAM Infra Telecom. Inmiddels is de aannemer begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. De eerste graafwerkzaamheden zijn ook al gestart en duren tot november 2021. Naar verwachting worden voor het einde van dit jaar alle inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten.

Belang van glasvezel groter dan ooit
Edwin Schurink, projectleider van DELTA Fiber Netwerk: “We zijn heel bij dat we glasvezel gaan aanleggen. Tijdens de Coronacrisis is het nog duidelijker geworden hoe essentieel het is om thuis een snelle en stabiele internetverbinding te hebben. Zeker in een tijd waarin thuis werken en online les steeds gewoner wordt. Glasvezel is daarmee noodzakelijker dan ooit.”

Meer informatie
Samen met DELTA Fiber Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra zij gaan schouwen of graven ontvangen de klanten een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op www.gavoorglasvezel.nl kunnen zij de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Inwoners die nog geen glasvezel hebben, kunnen zich hier ook nog steeds voor aanmelden.

Over DELTA Fiber Nederland
DELTA Fiber Netwerk sluit zo veel mogelijk Nederlanders aan op supersnel en stabiel glasvezel internet. Als topspeler in de markt biedt DELTA Fiber Netwerk al internet sinds 1981 en glasvezel internet sinds 2006. Inmiddels hebben al ruim 800.000 huishoudens een aansluiting en daar komen iedere maand gemiddeld nog 7.000 huishoudens bij. Op weg naar ruim een miljoen huishoudens dat straks aangesloten is op het DELTA Fiber netwerk.