OVERVEEN - Het Kennemer Lyceum in Overveen is het zat: leerlingen die eten en postpakketten op school laten bezorgen. Soms laten ze het eten zelfs in klaslokalen afleveren. Directeur Peter de Zoete: "De eerste keer moesten we nog hard om lachen. Maar toen dat vaker gebeurde moesten we er paal en perk aan stellen."

Leerlingen vertellen dat het vaker voorkomt dat bezorgers eten of spullen komen brengen. Zo laat een scholier weten dat hij weleens MacDonald's bestelt en dat buiten de poort laat afleveren. Ook zegt hij dat een medeleerlinge eens schoenen had besteld en die laat bezorgen op school. "Ze waren te duur en ze wilde niet dat haar ouders erachter kwamen."

Overlast
Directeur Peter de Zoete heeft ouders een brief geschreven en meegedeeld dat de maat vol is omdat de bezorgers op school voor overlast zorgen. „Het gebeurt gelukkig niet vaak”, zegt hij tegen NRC Handelsblad, „maar we willen het toch liever niet: vreemde jongens met scooters rond en in de school. Ik moet er wel om lachen, dat leerlingen het lef hebben. En ze doen het keurig, hoor.”