BLOEMENDAAL - De Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest en wethouders Nico Heijink en Henk Wijkhuisen nemen op 10 maart deel aan een aantal activiteiten in het kader van NLdoet.

Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje te helpen bij één van de vele klussen die in Nederland georganiseerd worden.

Ook in de Bloemendaalse dorpskernen zijn er op 10 en 11 maart activiteiten waaraan bewoners een mooie bijdrage kunnen leveren. Om het goede werk te steunen en inwoners een hart onder de riem te steken, doet ook het college van Bloemendaal dit jaar mee met NLdoet.

Zo helpen burgemeester Roest en wethouder Wijkhuisen (o.a. Klimaat & Energie, Mobiliteit, Openbare Ruimte, vergunningen en handhaving) mee met het afvullen van zakjes bloemzaad. Ze doen dit samen met de scholieren van de Antoniusschool in Aerdenhout vanwege de Nationale Zaaidag op 22 april.

Pim Lemmers van de Stichting Bijenvrienden: "Dit jaar viert de Nationale Zaaidag haar 10-jarig jubileum. De Zaaidag is inmiddels uitgegroeid tot een groot Zaaifeest waar jong en oud aan meedoen. De bloemzaad zakjes gaan op een later moment naar scholen in de regio Haarlem, waar kinderen bloemzaad mee naar huis krijgen. Ook de scholen zelf krijgen extra bloemzaad om hun schoolplein te vergroenen. Zaaien doet immers Zoemen".

Naast Roest en Wijkhuisen zet wethouder Heijink (o.a. Financiën, Grondzaken, Vastgoed en Economische zaken) zich in tijdens de Spaanse Dag bij Ontmoetingscentrum Bloemenstroom in de dorpskern Bloemendaal.

Burgemeester Roest: "We zijn trots op de vele Bloemendalers die zich inzetten voor onze gemeente en ondersteunen het NLdoet initiatief graag door als college ook onze handen uit de mouwen te steken. "

Projectcoördinator Vrijwilligerswerk VWC-Bloemendaal Anke Dorenbos: "Onze stichting is groot fan van NLdoet en ondersteunt organisaties bij het vinden van deelnemers voor hun activiteiten. Ook in de gemeente Bloemendaal staan er een tiental leuke klussen op het programma: van een speeltuin opknappen tot klussen op de manege, van een terras bij een zorgcentrum schoonmaken tot klein onderhoud van een clubhuis. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden."

Dorenbos vervolgt: "Vrijwilligerswerk is er niet alleen tijdens de NLdoet actie. Vrijwilligerswerk is er altijd en voor iedereen, het verbindt en houdt onze samenleving als geheel én de vrijwilliger gezond en veerkrachtig!". Kijk op http://www.nldoet.nl voor een overzicht van klussen en op http://www.vrijwilligerswerkbloemendaal.nl voor een overzicht van al het vrijwilligerswerk in de Gemeente Bloemendaal.