BLOEMENDAAL - Tijdens de kerstvakantie organiseert Stichting Epic Youth in samenwerking met Wij Heemstede een online Fortnite Toernooi en een online Just Dance 2022 activiteit in gemeente Bloemendaal en Heemstede, speciaal voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud. De activiteiten worden mede door de jongeren zelf georganiseerd.


Er vindt een Pokemon unpacking Livestream plaats waarin onze PokeMees live een mysterybox unpacked en de inhoud ook weggeeft aan kijkers. Ook is er een Fortnite Duo toernooi waarbij honderden jongeren tegelijk het in tweetallen tegen elkaar opnemen in het populaire spel. De spelers worden ingedeeld drie poules. De beste 50 duo’s zullen in de finale bepalen wie zich Fortnite kampioen van XXX mogen noemen. Tot slot vindt er als afsluiting een loting en prijsuitreiking plaats. Verder wordt er een street- en breakdance workshop georganiseerd met de welbekende flitsende en snelle moves. Daarnaast maken alle deelnemers ook kans op het winnen van een gloednieuwe Playstation 5!

Alle activiteiten worden live uitgezonden via www.epicyouth.nl/live en worden voorzien van commentaar. De jongeren nemen taken op zich zoals promotionele activiteiten voor het evenement, het verwerken van de inschrijvingen, het opstellen van draaiboeken en wedstrijdschema’s, de wedstrijdleiding, het opzetten en beheren van de infrastructuur, het becommentariëren van het evenement, het beheren van de uitzendingen, het beheren van chats en de prijsuitreiking. Het doel is zoveel mogelijk taken door jongeren te laten uitvoeren, met begeleiding van jongerenwerkers die reeds ervaring hebben opgedaan met het succesvol uitvoeren van online activiteiten in deze doelgroep