BLOEMENDAAL - Stel je voor: je bent een jong talentvol gepassioneerd horeca stel als chef kok en maître sommelier met een indrukwekkend cv aan ervaring bij sterrenrestaurant De Bokkedoorns, weet smaak en stijl te combineren met een eigen creatieve twist tot verrassende gerechten en last but not least is je restaurant nog eens gelegen op een geweldige toplocatie, midden in het schilderachtige historische centrum van Bloemendaal tegenover de Dorpskerk op het Kerkplein. Daarnaast worden zij bijgestaan door een even zo gepassioneerde sous chef. Voeg deze ingrediënten bij elkaar en je hebt een toprestaurant met cachet: 'Éclusier'.

'Éclusier' betekent letterlijk vertaald uit het Frans: 'sluiswachter'. Het restaurant op het Kerkplein 16A in Bloemendaal ziet er strak en uitnodigend uit en wordt enthousiast bestierd door chef kok Yorick de Groot, sous chef Pim Kaales en maître sommelier Michelle Leone. Restaurant Éclusier is nu drie weken open en Bloemendaal en omgeving zijn de bijzonder culinaire kunstwerkjes van Yorick al volop aan het ontdekken en proeven. Met succes.

Experimenteren met smaak

Chef Yorick de Groot heeft in zijn jonge leven als kok een indrukwekkende leerschool gehad. "Ik heb zes jaar bij restaurant De Bokkedoorns gewerkt en heel veel geleerd", vertelt hij. Ik begon daar als chef de partie en ben de laatste drie jaar daar sous chef geweest. Het leuke van zo'n keukenbrigade is dat er nieuwe mensen komen werken en dat je steeds weer nieuwe dingen van hen leert. Zodoende ben ik veel gaan experimenteren met ingrediënten en smaken. De inspiratie van Éclusier is de Franse klassieke keuken met vernieuwende invloeden uit de wereldkeuken. We kijken welke smaken bij elkaar passen en hebben daarom onze eigen unieke culinaire signatuur in stijl. Onze keuken stoelt op traditie en innovatieve vernieuwing in gastronomie. Wij werkten hiervoor al samen met Pim en zodoende zijn Michelle en ik ons eigen restaurant begonnen, dat we hebben opgezet met behulp van crowdfunding."

Uitmuntende klasse

Chique en stijlvol is restaurant 'Éclusier' zeker. Gerechten zoals zwezerik met venkelsalade en tomatensalsa, tarbot van de shichirin met Impérial kaviaar en gekonfijte prei, Anjou duif op karkas gegaard of waygu (japans gemarmerd rundvlees) met garnituur van biet en jus met foie prijken trots op de menukaart. Michelle zoekt als sommelier de beste wijn hierbij uit en geeft de gasten daarbij een gedegen advies. De borrelkaart is minstens zo indrukwekkend en van een uitmuntende klasse. Hier wordt borrelen een ware cultuur, met gerechten als oesters, bisque van langoustine en geslagen room, kaviaar geserveerd in een prachtige kaviaarset van edelmetaal en de zwezerik 'Karaage' (Indiaas krokant) met partjes citroen. Een ware borrel in stijl, dit moet je proeven. Als u culinair in de watten gelegd wilt worden, dan bent u aan het juiste adres bij restaurant 'Éclusier'. Het restaurant beschikt ook over een terras. U bent van harte welkom!

Heb je passie voor gastronomie en zin om te werken als teamlid bij Restaurant Éclusier? Neem dan contact op met Michelle op onderstaand telefoonnummer.

Reserveren/informatie via tel. 023 785 8546. Website: https://restauranteclusier.nl/.