BLOEMENDAAL - Mantelzorgers zijn onmisbaar. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. De gemeente Bloemendaal heeft veel waardering voor mantelzorgers en wil mantelzorgers graag zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom roept de gemeente mantelzorgers op hun wensen en behoeften kenbaar te maken in een behoeftepeiling.

Waar heeft de mantelzorger in onze gemeente nu echt behoefte aan? Voor de een zal het vooral gaan om individuele ondersteuning, zoals een luisterend oor of hulp bij regelzaken. Voor de ander is het contact met lotgenoten of informatie over een bepaald ziektebeeld juist belangrijk. Is het huidige aanbod van mantelzorgondersteuning in de gemeente voldoende of missen er nog zaken die aan het aanbod toegevoegd kunnen worden? De beste manier om hier antwoord op te krijgen is het de mantelzorger zelf vragen.

“Het gaat te vaak over Els, over degene waar de mantelzorger voor zorgt, die ondersteund wordt” zegt professor Erik Scherder in het Tandemmagazine. Mantelzorger zijn is geen keuze, het overkomt je. Juist daarom is aandacht voor deze groep zo belangrijk, mensen weten vaak zelf het beste wat zij nodig hebben.

De gemeente Bloemendaal heeft Tandem – Centrum voor Mantelzorgondersteuning, gevraagd deze wensen en behoeften in kaart te brengen. Mantelzorgers uit Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang worden van harte uitgenodigd de peiling op www.tandemmantelzorg.nl in te vullen. Invullen is mogelijk tot 4 april. De antwoorden worden anoniem verwerkt.

Meer informatie over mantelzorg(ondersteuning) is te vinden op www.tandemmantelzorg.nl