BLOEMENDAAL - Op zondag 26 maart om 11.00 uur treedt de jonge violiste Hawijch Elders op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Ze wordt begeleid door pianist Sander Sittig. Op het programma staan werken van Beethoven, Sibelius, Paganini, Regter en Brahms.


Hawijch Elders is een veelbelovende Nederlandse violiste. Ze studeert bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar Bachelor en Master of Music afrondde met de hoogste lof. Hawijch heeft verschillende prijzen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. In 2021 kreeg ze de 1e Prijs op de Leonid Kogan International Competition for Young Violinists en de 2e Prijs van de Odessa International Violin Competition. Eerder won zij prijzen bij het Nederlandse Nationale Vioolconcours ‘Oskar Back’, het Prinses Christina Concours, het Nederlandse Vioolconcours-Iordens en de Classic Young Masters Award. Het Kersjes Fonds heeft haar in 2019 de Kersjes Vioolbeurs toegekend. 'Hawijch is een natuurlijk viooltalent. Haar soepele spel en intense muzikaliteit maken haar tot een jonge, veelbelovende violiste van de hoogste categorie’. Aldus het juryrapport van De Kersjes Vioolbeurs.
Hawijch Elders was concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Zij soleerde in vioolconcerten met o.a. de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het Residentie Orkest, Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hawijch is ook een gepassioneerd kamermusicus. Ze treedt veelvuldig op in recitals met pianist Sander Sittig.

Sander Sittig is een veelzijdig pianist. Hij heeft solorecitals gegeven in het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en op talrijke andere podia in binnen- en buitenland. Hij heeft als solist opgetreden bij orkesten in Nederland, Spanje en de Tsjechische Republiek. Bovenal geniet hij een grote reputatie als kamermusicus. Sander Sittig trad veelvuldig op voor radio en televisie. Hij is als docent kamermuziek en pianobegeleiding verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.