BLOEMENDAAL - Coronatest in Bloemendaal: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Er zijn mensen die nog met anderen in contact komen wanneer zij klachten hebben. Dit is zeer onverstandig en bovendien zelfs gevaarlijk. Als je klachten zoals keelpijn en een verstopte neus hebt, is de kans aanwezig dat je besmet bent met het coronavirus. Daarom is het gevaarlijk om dan nog met anderen in contact te komen. Veel mensen hebben er weinig last van als ze besmet zijn. Zij hebben dan enkel verkoudheidsklachten. Toch zijn deze mensen net zo besmettelijk als anderen die corona hebben. Daarom moeten zij er voor zorgen dat ze binnen blijven zodat ze niemand anders besmetten.


Blijf thuis!
Als je last hebt van klachten kun je voor de veiligheid van de mensen om je heen het best thuisblijven. Dat is de enige manier waarop jij kunt voorkomen dat je anderen besmet met het coronavirus. Ook al weet je nog niet zeker of je besmet bent, je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niemand anders hebt besmet wanneer je later besmet blijkt te zijn. Als je merkt dat je klachten hebt, kun je het best zo snel mogelijk een afspraak maken voor een coronatest. Op die manier kun jij er achter komen of je besmet bent met het coronavirus of dat de klachten door iets anders worden veroorzaakt. Dat is fijn aangezien je bij een negatieve uitslag van de test weer alles kunt doen wat je ook kon voordat je klachten had.

Waar kun je naartoe als je een sneltest wilt doen in Bloemendaal?
Je kunt je op verschillende plekken in Nederland laten testen. Daarom is er voor iedereen wel een teststraat te vinden waarvoor je geen uren in de auto hoeft te zitten. Er zijn steeds meer mensen die zich niet door de GGD laten testen omdat het hierbij erg lang duurt voordat je de uitslag weet. Als je naar een commerciële teststraat gaat, kun je een sneltest doen. Zo’n sneltest geeft de uitslag al na een minuut of 15 aan. Daarom hoef je niet in quarantaine wanneer je op de uitslag van deze test wacht. Als je in Bloemendaal woont, zijn er verschillende locaties in de buurt waar je naartoe kunt om een sneltest te doen. Je kunt op het internet een overzicht vinden met alle teststraten bij jou in de buurt. Kijk daarvoor naar: coronatest in Bloemendaal: overzicht kosten en sneltest locaties.

Testen zonder klachten
Tussen de teststraten van de GGD en de teststraten van commerciële partijen zitten meer verschillen dan alleen de testmethode. Zo mag je je bij de GGD niet laten testen als je geen last hebt van klachten. Dat komt doordat de GGD op die manier wil voorkomen dat het te druk wordt in de teststraten. Wanneer er niet voldoende test capaciteit is om iedereen met klachten direct te testen zou dat voor grote problemen kunnen zorgen.