BLOEMENDAAL - Op zondag 17 december geven het Hexagon Ensemble en sopraan Ekaterina Levental een concert in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Ze brengen een stemmig kerstprogramma met bekende en onbekende werken van Mozart, Pijper, Tsjaikovski en Canteloube.

Het Hexagon Ensemble bestaat uit de niet voor de hand liggende combinatie van piano en blaaskwintet. Het inspirerende blaasensemble draait al jaren mee en blijft zichzelf opnieuw uitvinden. De ambitie is om te musiceren op het allerhoogste niveau. Het ensemble heeft inmiddels negen goed ontvangen cd’s uitgebracht met daarop prachtige kamermuziek voor blazers en piano.

In dit feestelijke programma werkt het Hexagon Ensemble samen met sopraan Ekaterina Levental. Ze maakt op dit moment carrière als operazangeres en werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen. Ze was o.a. te zien op internationale podia en festivals als Holland Festival, Grachtenfestival, Oerol en Avignon Festival.

De musici hebben voor dit kerstconcert een zeer gevarieerd programma samengesteld. U hoort delen uit de Notenkraker van Tsjaikovski en de Noëls de France van de beroemde Nederlandse componist Willem Pijper. Daarnaast spelen ze werken van Mozart en de Chants d’Auvergne, speelse volksliedjes door Joseph Canteloube gearrangeerd voor sopraanstem en orkest.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal.

Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.