OVERVEEN - Op 2 november gaan vrijwilligers in het hele land aan de slag voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag. Dit jaar met het thema biodiversiteit. Op ruim 450 locaties zetten deelnemers zich in voor de leefomgeving van wilde bijen, vlinders, watersalamanders en nog veel meer soorten.

Samen voor biodiversiteit
Helaas is de biodiversiteit in Nederland hard aan het afnemen. Dit verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit is het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Van groot belang, want het zorgt voor zuurstof, schoon water en levert een gezonde bodem voor voedselproductie. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Tijdens de Natuurwerkdag kun je daarom samen met anderen een bijdrage leveren om natuur en dieren in jouw omgeving te helpen.

Handen aan de schop op Koningshof
In Nationaal Park Zuid-Kennemerland gaan de boswachters van Natuurmonumenten tijdens de Natuurwerkdag samen met vrijwilligers aan de slag om Koningshof (Overveen) nòg mooier te maken. En jij kunt ons daar een dag als vrijwilliger bij helpen. Graag zelfs, want vele handen maken licht werk!

Wat gaan we doen?
Meidoorn planten en rasters plaatsen in de boomgaard, verwijderen van boomopslag en vrijgekomen hout verwerken in takkenrillen, verwijderen invasieve soorten (zoals Amerikaanse vogelkers en mahonie). Voor koffie, thee en gereedschap en voldoende begeleiding wordt gezorgd. Trek oude kleding en stevige schoenen aan.

Kom jij ons helpen?
Ook iets doen voor een groene leefomgeving? Kom samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en draag bij aan jouw omgeving. Meld je meteen aan: www.natuurwerkdag.nl/locatie/landgoed-koningshof