BLOEMENDAAL - Sinds kort is er een nieuw bestuur gevormd voor de Ondernemersvereniging Bloemendaal-Dorp (OBV). De OBV streeft naar een bruisende vitale winkelstraat, de Bloemendaalseweg. Om dit te bereiken worden er activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de jaarmarkt, het ophangen van bloembaskets, intocht van Sinterklaas en het verzorgen van de feestverlichting in december.


Marjolein Bosma is de nieuwe voorzitter van het bestuur: 'In coronatijd is het aantal leden teruggelopen en gebeurde er ook niet zoveel. Maar inmiddels zitten we weer op ruim 40 leden. Met name de succesvolle jaarmarkt in september vorig jaar, met bijna 15 duizend bezoekers, heeft voor groei gezorgd', aldus Bosma.

De ondernemersvereniging doet meer dan alleen activiteiten organiseren, zegt Bosma: 'De intocht van Sinterklaas is één keer per jaar en valt natuurlijk op. Maar een vitale winkelstraat vergt continu aandacht. We houden ons als bestuur ook

bezig met zaken als parkeren, schoonmaak en verbeteren van de bereikbaarheid. Zeg maar belangenbehartiging. Dat laatste is heel actueel, met name vanwege de plannen om appartementen boven de Albert Heijn te bouwen. Winkels, horecazaken en andere instanties moeten goed bereikbaar blijven, onder andere in verband met bevoorrading. Maar ook het publiek moet ongehinderd en veilig alle zaken kunnen bezoeken. Een vitale winkelstraat is niet alleen belangrijk voor de zittende ondernemers, maar komt ten goede aan alle bewoners van Bloemendaal'.

Het bestuur is nu al druk bezig met de voorbereiding van de jaarmarkt. Deze vindt dit jaar plaats op zondag 10 september in de dorpskern van Bloemendaal. Bosma: 'Ik raad iedereen aan de datum vast in de agenda te zetten. We zijn vorig jaar voorzichtig begonnen, maar pakken dit jaar weer echt uit. Als de weergoden meewerken, hopen we het bezoekersaantal van vorig jaar te overtreffen'.

Foto: Het nieuwe bestuur: zittende v.l.n.r. Asta van den Huivel, Marjolijne Bosma, Elise van der Elst, staand: Sander Groot, Johan van Buren en Herman Westerhoud