ZANDVOORT - 't Wapen van Zandvoort, het oudste café van Zandvoort gelegen aan het mooie Gasthuisplein. Het café stamt uit 1890 en kent een rijke geschiedenis.

't Wapen is tegenwoordig weer een levendig café met een zeer gevarieerde groep vaste en frequente bezoekers, het café ligt weliswaar midden in het centrum, maar niet direct aan een doorgaande weg, toch weet menig toerist dit mooie plekje in Zandvoort te vinden. Ook het Gasthuisplein heeft een mooie geschiedenis waarover in het naastgelegen Zandvoorts museum van alles over te zien en te lezen is.

Aan het Gasthuisplein ligt ook zich het Gasthuishofje een rijksmonument en zeker een bezoekje waard.

Aan de overkant van ons mooie café vindt u Circus Zandvoort waar u terecht kunt voor een gokje of een spelletje in het casino en tevens bevindt zich hier een bioscoop waar dagelijks films gedraaid worden voor jong en oud.

't Wapen van Zandvoort is recentelijk (2017) verbouwd, maar gelukkig is de warme oude sfeer behouden gebleven. Het pand stamt uit begin 19e eeuw en het café uit 1890 en is in de jaren meerdere malen verbouwd en in drie fases tot de huidige grootte gekomen. In de beginjaren stalden de vissers hun paarden op de plek waar nu ons biljart staat. Later werd ook het achterste deel aangebouwd waar nu het restaurant is.

Ook het Gasthuisplein is in de jaren heel vaak van uiterlijk veranderd

't Wapen van Zandvoort organiseert met grote regelmaat kleine en grote evenementen, zoals dit jaar een groots evenement op het Badhuisplein i.s.m. Marcel Busscher van Rabbel en Suzanne Jansen van het Amsterdam Beachhotel; de vrienden van Zandvoort Live! Dit evenement is tijdens het nieuwe “popup”- weekend van Zandvoort Marketing wat genoemd wordt “Zandvoort 24”. Ons evenement “Vrienden van Zandvoort Live” is het Festival-hart op die dag, op het Badhuisplein zullen marktkraampjes staan, foodtrucks en een groot podium waarop diverse Zandvoortse artiesten zullen optreden. Van regionaal tot nationaal en zelfs over de grens bekende Zandvoortse Deejays, bands en zangers en zangeressen zullen hun opwachting maken.

Ook zal dit jaar het Gasthuisplein weer bruisen tijdens Pride at the Beach 2019 en ook dit evenement organiseren we in samenwerking met Rabbel en het Amsterdam Beach hotel.Ook door anderen georganiseerde evenementen kunnen plaats vinden op het Gasthuisplein zoals Culinair Zandvoort, georganiseerd door Janssen & Kooij, het Shanty en Zeeliederen festival georganiseerd door Ben Zonneveld (29 september 2019) en de Theo Hilbers Vismaaltijd georganiseerd door Erwin Hilbers (14 juni 2019)

Dit jaar zullen we bij ’t Wapen met Culinair Zandvoort een extra tent bezetten vanwaar uit we onze keuken zullen gaan promoten, dit evenement is op 28 t/m 30 juni 2019.

Ons team bestaat uit Rob, Brigitte, José & Mascha als vaste kern met op de achtergrond regelmatig bijgestaan door hulpkrachten Roy en Justin. Ook mag 't Wapen zich zeer gelukkig prijzen met een groot aantal vrijwilligers, die altijd klaar staan voor allerlei hand-, en spandiensten tijdens evenementen, verbouwingen en andere activiteiten.

’t Wapen heeft twee dartteams en een biljartteam. De thuisspeelavonden zijn voor darts 't Wapen 43 op donderdag, voor Offside op vrijdag. En gebiljart door biljartclub 't Wapen van Zandvoort wordt er op woensdag.

Elke laatste vrijdag van de maand is er een meezing-avond in ’t Wapen dan wordt er gezongen door ons koor; "de Wapenzangers van Zandvoort". Op deze avond worden er diverse shanty-, en zeeliederen gezongen en uiteraard ons Zandvoorts volkslied en "zing met ons mee bij 't Wapen van Zandvoort, begeleid door accordeonist Gerard. Iedereen is welkom om mee te zingen of te luisteren zonder verplichtingen.

Verder hebben we elke derde donderdag van de maand #derdedonderdaglive bij ’t Wapen, met een diversiteit aan optredens in meerdere genres, akoestisch, semi-akoestisch, singer-songwriters, bandjes, duos alles komt voorbij.

05-05-2019
5 Mei festival

16-05-2019
derderdonderdaglive "sing a songfestival"


18-05-2019
Songfestival 2019

31-05-2019
Meezingavond Wapenzangers

14-06-2019
Theo Hilbers Vismaaltijd op 't Gasthuisplein

15-06-2019
Vrienden van Zandvoort Live op 't Badhuisplein

20-06-2019
derdedonderdaglive met Naomi Boon en the Biet2

8-06-2019

Zandvoort Culinair

06-07-2019

British Festival met live Band Flirt

20-07-2019
Dancing in the Streets

29-07-2019
Pride at the Beach

30-07-2019
Pride at the Beach goes classic

10-08-2019
Amsterdamse avond

11-08-2019

Jaarmarkt