BLOEMENDAAL AAN ZEE - Altijd al kleurrijke vogels, zandhagedissen of parelmoervlinders willen zien? Dan is dit je kans. Op zondag 27 juni om 08:00 uur kun je samen met de goedlachse natuurgids Christophe Reijman één van de spannendste natuurgebieden van Nederland ontdekken. De wandeling gaat door de uitgestrekte Kennemerduinen bij Bloemendaal aan zee.


'De wandeltocht zal rond de drie á vier uur duren en we gaan op zoek naar alle dieren die er in dit mooie duingebied te vinden zijn. Verwacht vogelsoorten als de gekraagde roodstaart, geoorde fuut, boomleeuwerik en kleine kruipertjes als de zandhagedis. Ook de vlinderpracht zou zich aan ons kunnen tonen in de vorm van duin- en kleine parelmoervlinder. We gaan het gebied samen ontdekken! We wandelen over zandpaden en door duinstruweel, stoppen bij de vogelkijkhut van het vogelmeer en hopen op de mooiste soorten die het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ons te bieden heeft!", aldus de ervaren natuurgids Christophe.

Naast natuurgids is Christophe ook tekendocent van beroep. "Ik ben getraind om goed te kijken. Dat doe ik dan ook al mijn hele leven lang. Ik kijk graag naar vogels, maar zo langzamerhand besef ik dat je vogels niet los kan zien van hun omgeving, dus probeer ik de totale ecologie te begrijpen en te kijken hoe ik deze beter kan doorgronden. De laatste tien jaar heb ik mij steeds meer bezig gehouden met het herkennen van vogels, vlinders, insecten en hier en daar ook planten en gewassen. Ik vind het te gek om samen met mensen op pad te gaan en de natuur te ontdekken. Ga je mee?". vraagt Christophe enthousiast.

Verzamelen bij het Bezoekerscentrum
De activiteit vindt plaats vanaf het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen (Zeeweg 12, te Overveen). Op zondag 27 juni verzamelt de groep om 08.00 uur. Boeken kan via het online platform Local Nature Guide.