BLOEMENDAAL - Door de enthousiaste inzet van vrijwilligers maakt goede doelenorganisatie Vier het Leven het mogelijk voor ouderen om deel te nemen aan lokale culturele activiteiten, zoals een concert- , theatervoorstelling of museumbezoek. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en samen met anderen genieten zij van een gezellige middag of avond uit. Na afloop van het uitje worden de deelnemers weer veilig thuisgebracht.

Sinds de start van Vier het Leven Haarlem en Kennemerland is het initiatief enthousiast ontvangen door zowel ouderen als professionals en wordt het gedragen door een fantastisch vrijwilligersteam. De coördinatie van deze uitjes ligt in handen van vrijwillige locatiecoördinatoren. Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste en betrokken collega om samen met de andere locatie coördinatoren Vier het Leven Haarlem verder op de kaart te zetten.

De regiocoördinator aan het woord
‘Het begeleiden van ouderen naar theater voelt als een feestje. Deze mensen blij maken, die graag weer eens uit gaan maar dit niet meer alleen willen of kunnen, dat is fantastisch om te mogen doen. Als locatiecoördinator stuur je samen met een collega het team vrijwillige begeleiders aan, maak je de draaiboeken voor de verschillende activiteiten en maak je de vrijwilligersplanning. Deze vrijwillige functie kan je vanuit huis uitvoeren, gemiddeld ben je er zo’n 4 uur per week mee bezig. Je kan zelf je eigen tijd indelen en dat is prettig, aldus Joanneke van Zadelhoff.