BLOEMENDAAL - Wandel op zaterdag 12 oktober met een herborist door Nationaal Park Zuid-Kennemerland en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen. Landgoed Duin en Kruidberg is een prachtig natuurgebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren.


Ruiken en proeven Tijdens een inspirerende wandeling leert Corina Busman je hoe je verschillende zintuigen in kunt zetten om de juiste planten te vinden. Zo ga je bijvoorbeeld op zoek naar duindoornbesjes, bramen en vlierbessen, waar je ter plekke van kunt snoepen. Het braamblad neem je mee naar huis om te drogen voor de thee. En er zijn nog meer planten waarvan je de bladeren kunt drogen om ze in de winter in te zetten voor het verhogen van je weerstand en het verbeteren van je gezondheid.

Zelf doen
Tijdens de workshop ga je ook aan de slag met het maken van een eigen tinctuur; een alcoholoplossing die de waardevolle stoffen uit plantdelen bevat. Ruik, voel, proef en beleef de natuur op een nieuwe, verrassende manier! Na afloop van de workshop kun je met de opgedane kennis in je eigen omgeving aan de slag voor een gezonde en bewuste levensstijl.

Workshop Superfoods uit het bos
Plaats Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ingang Duin en Kruidberg
Kosten €20 / €17,50 (leden Natuurmonumenten)
Datum zaterdag 12 oktober 14:00-16:00 uur
Aanmelden www.nm.nl/gezond