BLOEMENDAAL - Zondag 15 oktober heeft de Bloemendaalse wethouder Attiya Gamri enthousiast meegedaan aan een muzikale activiteit op de dagbesteding bij De Ark in Bloemendaal. Werkplaats en Tuinderij De Ark is er voor mensen van 18 jaar of ouder, die afstand hebben tot regulier werk, vanwege een verstandelijke beperking, autisme of een andere reden. Een keer per maand organiseert De Ark samen met Aloha (de jongerenafdeling van Stichting De Baan uit Haarlem) een activiteitenmiddag met muziek en spelletjes voor haar deelnemers.


Deze activiteit sluit mooi aan bij de campagne 'Heb je een uurtje over? Maak een ander blij!' die het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving deze week is gestart in de vijf dorpskernen van de gemeente Bloemendaal. Gamri: "Ik nodig iedereen uit, meld je aan en ga aan de slag als vrijwilliger en geef een uurtje aan een ander. Je merkt dat je een ander daar plezier mee doet. En daar word je zelf ook blij van".

Anke Dorenbos (projectcoördinator maatschappelijke organisaties Bloemendaal bij VWC-BUUV): "Met deze campagne willen we Bloemendalers inspireren en oproepen om ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Bloemendaal is een sociale gemeente met veel verenigingen, stichtingen en clubs. Vrijwilligers zijn voor al deze organisaties onmisbaar. Af en toe een uurtje of een vaste dag in de week, alle hulp is welkom".

Meer weten over vrijwilligerswerk en burenhulp in Bloemendaal?

Kijk voor leuke klussen op www.vrijwilligerswerkbloemendaal.nl

Of bel op werkdagen naar 023 -5300 500 of kom langs op het inloopspreekuur: elke eerste woensdag van de maand tussen 10.30 en 13.00 uur in de bibliotheek Bennebroek. Adres: Kerklaan 6, 2121 VE in Bennebroek.

Samen maken we Bloemendaal mooier!