ZANDVOORT - Na 3 jaar wachten is het bijna zover: de 2e editie van de Zandvoort Light Walk staat op zaterdagavond 18 februari op de agenda. Zandvoort zal voor één avond volledig versierd worden met de mooiste lichtkunstwerken en -acts, waar naar verwachting 7.000 wandelaars van komen genieten. De nieuwe routes van 6, 14 en 18 km brengen de deelnemers door Zandvoort, over het strand en langs het circuit.


Wandelliefhebbers komen van heinde en verre om zaterdagavond 18 februari in het donker langs een zee aan lichtjes te wandelen in Zandvoort. Naast de vele deelnemers uit de regio, zullen er wandelaars uit alle Nederlandse provincies aan de start staan. Maar ook Belgische, Duitse, Franse, Amerikaanse en Britse wandelaars gaan genieten van de lichtkunstwerken en bijzondere acts die langs de routes van 6, 14 en 18 km opgesteld staan.

Versierde huizen en tuinen

De bewoners van Zandvoort kunnen meehelpen de wandelbeleving te vergroten en het kustdorp nóg sfeervoller aan te kleden. Sportorganisatie Le Champion vraagt iedereen die langs de routes van de Zandvoort Light Walk woont om huizen en tuinen te versieren met lichtjes. Zo kunnen deelnemers en bewoners er met elkaar één groot wandelfeest van maken. Het overzicht van de straten waar de deelnemers langswandelen is te vinden op www.zandvoortlightwalk.nl/bewoners.

KNRM Zandvoort als goede doel

Het goede doel van de Zandvoort Light Walk is dichtbij huis gekozen. Een goede buur is namelijk beter dan een verre vriend. KNRM Zandvoort is, net als tijdens de 1e editie, ook dit jaar het goede doel van de avondwandeltocht. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan het Zandvoortse reddingstation, zodat de professionele vrijwilligers van de KNRM hun levensreddende werk voort kunnen blijven zetten.

Onder alle deelnemers die een vrijwillige donatie gedaan hebben, worden 2 winnaars geloot die een keer mee mogen varen met reddingboot Annie Poulisse van KNRM Zandvoort. Dat wordt voor deze 2 deelnemers na de spectaculaire wandelbeleving ook nog eens een unieke vaarbeleving.

Inschrijven nog 1 week mogelijk

De laatste startbewijzen voor de Zandvoort Light Walk zijn nu verkrijgbaar. De Family Walk van 6 km is al helemaal uitverkocht, maar meedoen aan de 14 en 18 km kan nog. Inschrijven en het bekijken van de routes kan via www.zandvoortlightwalk.nl.