AMSTERDAM - Ajax de eerste overwinning van december binnen. Na nederlagen tegen Liverpool, FC Twente en Atalanta Bergamo werd PEC Zwolle in de Johan Cruijff Arena simpel opzij gezet (4-0).

De Amsterdammers stelden snel orde op zaken. De 37-jarige Klaas-Jan Huntelaar mocht weer eens in de basis beginnen en beloonde dat door na zeven minuten zijn 150e Eredivisie-goal te maken. Vier minuten later was het Quincy Promes die deze score verdubbelde een tien minuten voor rust liep de score verder op via Anthony.

Met deze stand kon trainer Erik ten Hag zich wat veroorloven en liet hij de jongelingen Kenneth Taylor en Victor Jensen debuteren in de hoofdmacht. In blessuretijd wist Ryan Gravenberch uiteindelijk de eindstand op 4-0 te bepalen.