UTRECHT - Ajax heeft de uitwedstrijd bij FC Utrecht zonder al teveel problemen weten te winnen. Ondanks een 0-0 ruststand waren de Amsterdammers in de tweede helft een maatje te groot voor de Utrechters, alwaar René Hake voor het eerst als trainer aan het roer stond.

De opvolger van de week naar RC Genk vertrokken John van den Brom zag dat zijn ploeg in de eerste helft nog redelijk partij kon geven aan Ajax dat wel het betere van het spel had. De beste kansen waren voor Zakaria Labyad die keeper Maarten Paes zag redden en aanvoerder Dusan Tadic die de lat raakte. Aan het eind van het eerste bedrijf vielen er nog enkele kleine mogelijkheden voor beide doelen, maar bleef het bij 0-0.

Ajax behield het initiatief na rust zonder al teveel grote kansen te krijgen. Toch werd het na een ruim uur wel 0-1 toen Davy Klaassen de bal wat gelukkig voor zijn voet kreeg. Tien minuten later liep de score verder op na een lichte, maar geen slimme overtreding van St. Jago op Traoré. Tadic toonde zich vervolgens weer eens koelbloedig vanaf elf meter. Ajax wilde het duel gecontroleerd uitspelen en slaagde daarin. In blessuretijd wist Quincy Promes, met wat geluk, de score zelfs nog hoger op te voeren.

FC Utrecht - Ajax 0-3 (0-0)
62. Klaassen 0-1
71. Tadic (pen.) 0-2
90+1. Promes 0-3