WAALWIJK - Ajax heeft na een iets mindere periode weer eens met ruime cijfers gewonnen in de eredivisie. Na gelijke spelen tegen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo werd RKC simpel met 0-5 aan de kant gezet.

De thuisploeg probeerde er in Waalwijk een echte wedstrijd van te maken. Heel af en toe lukte dat, bijvoorbeeld toen het hoofd van Kramer werd gevonden en Pasveer moest redden met een katachtige reflex. Op dat moment stond het echter al 0-1 door Sebastièn Haller. Nog voor rust werd die score verdubbeld door Steven Berghuis.

Ook na de rust bepaalde Ajax wat er gebeurde. Met een uitblinkende Antony in de hoofdrol, wisten de Amsterdammers soms oogstrelende aanvallen op de mat te leggen .Het leverde nog drie doelpunten op. Berghuis en Haller maakten hun tweede van de middag en ook Jurriën Timber deed een duit in het zakje.