AMSTERDAM - Ajax heeft zich voor de derde ronde van de KNVB-beker geplaatst door in een waar spektakelstuk FC Utrecht te kloppen. Er vielen liefst negen doelpunten in de Johan Cruijff Arena. (5-4)

Vanaf de eerste minuut was het genieten want binnen zestig seconden lag de bal al in het net toen Tagliafico in de fout ging en Van der Maal daarna Mahi in stelling kon brengen die de bal onder keeper Scherpen binnen schoot. Uit een vrije trap was het Dusan Tadic die de wedstrijd in de 8e minuut weer in evenwicht bracht. In een hoog tempo vielen de kansen achter elkaar waarbij de beste mogelijkheden voor de gasten waren. Toch valt er voor de rust maar één doelpunt en die is in blessuretijd van Zakaria Labyad: 2-1.

Ook na de rust is het FC Utrecht wat uit de startblokken schiet en het is opnieuw Mahi, op aangeven van Kerk die scoort. Kort daarna komt Ajax op een hernieuwde voorsprong als een poging van Anthony via verdediger St. Jago in het doel verdwijnt. Het is echter ook nu weer net zo snel gelijk als een minuut later Van de Streek ineens voor zijn voeten krijgt.

Twintig minuten voor tijd komen de Utrechters zelfs op voorsprong als Scherpen een voorzet laat glippen en invaller Sylla bij de les is. Met een schitterende aanval over meerdere schijven komt Ajax toch weer gelijk waarbij opnieuw Labyad het eindpunt is. En of het allemaal nog niet genoeg is weet aanvoerder Tadic in de voorlaatste minuut het duel met een fenomenaal doelpunt in Amsterdams voordeel te beslissen.