ROTTERDAM - Landskampioen Ajax heeft de klassieker tegen Feyenoord met 0-3 gewonnen. In De Kuip schoten de Rotterdammers vooral zichzelf in de voet met twee eigen doelpunten en een gemiste strafschop.

Het werd een rommelig en weinig verheffend duel in Rotterdam waar Ajax in de openingsfase een grote kans kreeg via Mazraoui die werd gekeerd door Bijlow, maar er voor de rest weinig gebeurde qua kansen. Toch kwamen de Amsterdammers op voorsprong, al was dat fortuinlijk toen een voorzet via Botteghin en Senesi in het eigen doel verdween. Op slag van rust krijgt Feyenoord een unieke kans om terug te komen als Alvarez op de doellijn hands maakt. Scheidsrechter Kamphuis toont Alvarez rood, maar de daaropvolgende strafschop van Leroy Fer wordt gekeerd door Stekelenburg.

Het verzet van Feyenoord is vervolgens een kwartier na rust gebruiken als Malacia de fout ingaat en zijn tweede geel ontvangt. Als vervolgens Haps ook nog eens een voorzet van Rensch in eigen doel werkt is het klaar. Invaller Kudus bepaalt vervolgens de eindstand nog op 0-3.