BLOEMENDAAL - De hockeyers van Bloemendaal zijn zaterdag voor de 21e keer nationaal kampioen geworden. Tegenstander Kampong werd net als afgelopen donderdag na shoot-outs geklopt.

Op 't Kopje werd het net als een paar dagen terug een verhitte strijd tussen de twee beste teams van Nederland. De Utrechters kwamen tweemaal op voorsprong via Robbert Kemperman voor rust en in de tweede helft door Silas Lageman. Beide keren zorgde Thierry Brinkman voor de gelijkmaker. Net voor de 2-2 had Brinkman nog een stick in zijn maag gekregen van zijn voormalige ploeggenoot Floris de Ridder die met rood kon vertrekken.

In de shoot-outs bleek Bloemendaal net als donderdag het meest koelbloedig. De Geus, Pieters en Lageman misten namens Kampong waar Croon, Brinkman en Fuchs namens Bloemendaal wel trefzeker waren.