ISTANBUL - Ajax heeft zijn vijfde duel in groep C van de Champions League ook gewonnen. Door een 1-2 zege bij Besiktas zijn de Amsterdammers inmiddels zeker van groepswinst.

Trainer/coach Erik ten Hag gaf enkele spelers rust, waardoor doelman Onana voor het eerst sinds januari weer onder de lat stond. Na dik 20 minuten werd hij gepasseerd door Ghezzal, die na hands van Mazraoui vanaf elf meter mocht aanleggen. Ajax kreeg voor rust meerdere kansen via Tadic, Berghuis en Daramy, maar het geluk zat nog niet mee.

In de tweede helft mocht Haller zijn opwachting maken. De aanvaller had negen minuten nodig om z'n achtste treffer in vijf Champions League-duels te maken. Martínez stuurde Tagliafico knap weg en die gaf Haller een niet te missen kans. Een kwartier later lag nummer negen er al in naeen harde voorzet van Martínez. Besiktas kon in het restant geen vuist meer maken.