AMSTERDAM - De hockeyers van Bloemendaal hebben zich zaterdag met de nodige moeite voor de finale van de Euro Hockey League geplaatst. Het Belgische Royal Leopold bleek een taaie tegenstander die de Bloemendalers op 1-1 hield. In de shoot-outs ontpopte keeper Marius Visser zich als uitblinker door de beslissende strafbal van Plenneveaux te keren.

Visser veranderde daarmee van schlemiel tot held want de strafbal werd gegeven na een lichte overtreding van de keeper. Door de strafbal te keren won Bloemendaal de shoot-out met 5-4 en staat zo op Paasmaandag in de finale tegen de winnaar van Uhlenhorst Mülheim-Atlètic Terrassa.

Daarvoor al bleek de kampioen van België een taaie tegenstander al zat het Bloemendaal ook niet mee doordat strafcornerspecialist Tom Boon al snel met een hamstringblessure naar de kant moest. De Belgen kwamen kort na de rust op voorsprong door balverlies van Wouter Jolie waarna Tom de Grootte zijn ploeggenoot Gaspard Baumgarten kon bedienen: 0-1.

Jolie maakte zijn fout in het vierde kwart goed. Tim Swaen pushte een strafcorner op keeper Henet waarna Jolie in de rebound hard en doeltreffend uithaalde. Het bleek de opmaat voor een later feestje met Visser in de hoofdrol.