AMSTERDAM - De hockeyers van Bloemendaal hebben voor de vierde keer in de clubhistorie de Euro Hockey League gewonnen. In een winters Wagener Stadion was de ploeg van Rick Mathijssen oppermachtig tegen het Spaanse Atletic Terrassa (5-2).


Bloemendaal oogde vanaf quitte scherp na de zware wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen het Belgische Royal Leopold. Dit duel werd na een 1-1 eindstand pas na shoot-outs gewonnen. Tegen de Spanjaarden lieten de Bloemendalers er echter geen gras over groeien en reeds binnen drie minuten wist Yanick van der Drift met een snoeihard schot de score te openen. Amper bekomen kreeg Terrassa nog een dreun te verwerken toen Thierry Brinkman van dichtbij raak prikte. Via strafcornerspecialist Pau Cunill deden de Spanjaarden even wat terug, maar nog voor de rust was de marge weer twee toen Florian Fuchs een rebound benutte na een strafcorner.

Terwijl de eerste sneeuw inmiddels viel ging Atletic Terrassa steeds harder spelen en dit leverde enkele kaarten op. Brinkman wist van de tijdstraffen te profiteren en maakte zijn tweede van de middag. Brinkman stond ook aan de basis van de vijfde treffer toen hij binnen de cirkel op zijn stick werd geslagen. Tim Swaen benutte de strafbal koelbloedig. Dat Terrassa in de slotfase nog eenmaal tegen scoorde was slechts voor de spreekwoordelijke eer.