EINDHOVEN - PSV heeft het gevecht met Ajax om de tweede plaats in de eredivivie in zijn voordeel weten te beslissen. In het Philips Stadion werden de Amsterdammers met 3-0 aan de kant gezet.


Na een klein kwartier opende Luuk de Jong de score door bij een voorzet van Bakayoko voor Timber te kruipen en hard raak te koppen. Gesterkt door de voorsprong had PSV daarna het beste van spel, al leidde het lichte overwicht niet tot grote kansen. Tot aan de pauze was het spel aan beide zijden vooral rommelig en zenuwachtig. Wel werd er de nodige strijd geleverd om de bal, wat de topper nog iets van glans gaf. Ajax was nog wel kansrijk via Taylor en Bergwijn, maar beiden mikten naast.

Veerman was kort na het begin van de tweede helft dicht bij de 2-0 met een schot dat Rulli nog net kon keren en even later liet Bakayoko een enorme kans liggen na een voorzet op maat van Xavi Simons. De aanvaller werd even later neergehaald door Rulli en verzilverde zelf de penalty. Benitez voorkwam met een knappe reflex dat Brobbey, die de bal bij een vrije trap ineens op de schoen nam,scoorde. Nadat het duel een kwartier stilgelegd was na een op het veld gegooid voorwerp trof Taylor met een schot beide palen. Met een doelpunt had de slotfase nog interessant kunnen worden,maar toen De Jong scoorde na goed voorbereidend werk van Veerman en Simons was de spanning verdwenen.

Over een week treffen beide ploegen elkaar weer, dan in de Rotterdamse Kuip voor de KNVB-bekerfinale.

PSV - Ajax 3-0 (1-0)

13. De Jong 1-0
54. Simons (pen.) 2-0
78. De Jong 3-0