BLOEMENDAAL - Op zondag 29 oktober treedt het Apollo Ensemble op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Onder de titel Apollo & Daphne brengt het Apollo Ensemble een programma met muziek van Händel en Vivaldi.


Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Concertreizen voerden de musici naar verschillende landen in Europa, Zuid-Amerika, Canada, Australië en de Verenigde Staten.

Het concert wordt geopend met een drietal concerten van Vivaldi voor solo instrumenten met orkest. Na de pauze volgt dan de beroemde cantate Apollo & Daphne van Händel. De cantate vertelt het verhaal van de Griekse god Apollo die verliefd wordt op de nimf Daphne. De cantate wordt uitgevoerd door sopraan Renate Arends en bariton Mattijs van de Woerd.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.