BLOEMENDAAL - Op zondagochtend 30 april treedt het vermaarde Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Het kwartet brengt een programma met muziek Gustav Mahler.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) speelt een Mahlerprogramma dat was samengesteld voor het Internationale Mahler Festival 2020 in het Concertgebouw Amsterdam. Helaas werd dit festival wegens corona geannuleerd, maar het NAKK zat niet bij de pakken neer. In alle rust werd
de prachtige cd ‘Wunderhorns’ opgenomen met gearrangeerde symfoniedelen en liederen van Gustav Mahler. Pers en publiek waren unaniem enthousiast. De klarinet blijkt het ideale instrument te zijn om het emotionele palet van Mahlers muziek te doorgronden. Mahler kennen we vooral van zijn grote symfonieën, maar hij had nog veel meer kanten. Deze musici spelen eigen arrangementen en laten een ander en veelal onbelicht gezicht van deze componist zien.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber. Vier veelzijdige klarinettisten die allen zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet is een graag gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Inmiddels heeft het kwartet drie succesvolle cd’s uitgebracht.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal als het concert (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.