BLOEMENDAAL - Op zondagochtend 30 oktober treedt pianist Tobias Borsboom op in het gemeentehuis van Bloemendaal. Met het programma ‘Globetrotter’ neemt hij de luisteraar mee op een muzikale reis en bewijst daarmee dat muziek vervoert naar andere werelden. Op het programma staan werken van Franz Schubert, Claude Debussy, Francis Poulenc, Franz Liszt, Leopold Godowsky en Maurice Ravel.

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti en behaalde in 2013 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Jan Wijn. Tobias Borsboom was in 2015 winnaar van de Dutch Classical Talent Award. Samen met violist Piotr Jasiurkowski won hij ook de Dutch Classical Talent-publieksprijs. Ook oogstte hij succes op concoursen als de Almere Chamber Music Competition, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, de Grand Dominique, de YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours. Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Zijn cd’s Wanderer (2017) en Pan (2021) zijn met veel lof in de media onthaald. Voor het concert op 30 oktober heeft hij een prachtig programma samengesteld met werken van Franz Schubert (Moments Musicaux), Claude Debussy (Estampes), Francis Poulenc (Promenades), Franz Liszt (La Gondoliera), Leopold Godowsky (Java Suite) en Maurice Ravel (Gaspard de la Nuit).

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.